از کولر ماشین استفاده نکنید،سرطان می گیرید!!

در این انجمن به متفرقه در موژ مهندسی بهداشت ایمنی و محیط زیست در مورد بهداشت ایمنی محیط زیست بهداشت محیط مهندسی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای تصفیه آب تصفیه فاضلاب جزوه ارشد محیط زیست ایمنی میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
TAHEREH
آماتور
آماتور
پست: 158
تاریخ عضویت: 22 ژولای 2010 00:00
تماس:

از کولر ماشین استفاده نکنید،سرطان می گیرید!!

پست توسط TAHEREH »

لطفا" بلافاصله بعد از وارد شدن به داخل خودرو سیستم تهویه هوا را روشن نکنید.
پس از وارد شدن به داخل خودرو، پنجره های خودرو را پایین کشیده و صبر کنید تا هوای داخل خودرو عوض شود، بعد از چند دقیقه می توانید سیستم تهویه مطبوع خودرو را روشن نمایید.



آِیامی دانید دلیل انجام این کار چیست؟
بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، داشبورد ، صندلی و سیستم تهویه هوای خودرو از خود گازبنزن ساطع می کنند که یک گازبسیار سمی و سرطانزاست( حتما" بارها بویی شبیه پلاستیک گرم شده را در خودرویتان احساس کرده اید ،این همان بوی گاز سرطانزای بنزن است.) علاوه بر سرطانزایی ، گاز بنزن به استخوان ها آسیب رسانده ( مسمومیت استخوان ها) و نیز باعث ابتلا به آنومیا (نوعی از سرطان خون مربوط به گلوبولهای قرمز خون) و کاهش سطح گلوبولهای سفید بدن می گردد.همچنین تماس طولانی مدت با این گاز سمی باعث ابتلا به لوکمیا (نوع دیگری از سرطان خون مربوط به گلوبولهای سفید خون) و در مواردی همزمان با افزایش ریسک ابتلا به سرطان باعث سقط جنین در خانمها نیز می گردد.



جالب است بدانید:
میزان سطح قابل قبول بنزن در هوای آزاد حدود 50 میلی گرم در هر فوت مربع می باشد،در حالیکه میزان بنزن موجود در داخل یک خودروی پارک شده با پنجره های بسته بین 200تا 400 میلی گرم می باشد.حال اگر این خودرو در فضای باز و زیر نور خورشید در دمای بالای 60 درجه فارنهایت پارک شده باشد سطح بنزن موجود در فضای داخل ان بین 2000 تا 4000 میلی گرم بالا می رود که 40 برابر بیشتر از سطح قابل قبول ان می باشد.


افرادیکه سوار خودرویی با پنجره های بسته می شوند بطور اجتناب ناپذیری در معرض تنفس پی در پی و بیش از اندازه این گاز مهلک و سمی قرار می گیرند.


علاوه بر موارد ذکر شده بالا بنزن گازیست که :
کلیه ها و کبد را تحت تاثیر قرار داده و از همه خطرناکتر اینکه بدن انسان به سختی می تواند این ماده سمی و خطرناک را دفع نماید.



((پس دوستان عزیز قبل از سوار شدن داخل خودرو، پنجره ها و درب خودرویتان را باز نمایید و بگذارید هوای سمی و زهرآلود انباشته شده داخل اطاق خودرو خارج گردد، به عبارت دیگر این ماده سمی را از فضای خودروی خود بیرون برانید.))


یک ضرب المثل چینی :
وقتی شخصی موضوع ارزشمندی را که به نفع شماست با شما در میان گذاشت شما نیزاخلاقا" وظیفه دارید آن مطلب را به دیگران انتقال دهید.
طاهره رمضاني-كارشناس بهداشت محيط
نمایه کاربر
hses
ویژه
ویژه
پست: 378
تاریخ عضویت: 07 آگوست 2014 12:15
تماس:

مراقب هوای آلوده درون خودرو باشید

پست توسط hses »

مراقب هوای آلوده درون خودرو باشید

آلودگی هوای داخل خودرو و راه های مقابله با آن
خطراتی که بر اثر آلودگی هوا در یک محیط باز شما را تهدید می‌کند، در محیط داخل خودرو نیز وجود دارد.
مراقب هوای درون خودرو باشید
آلودگی هوای درون خودرو، یک مشکل بی‌سر و صدا و نامرئی است. ممکن است تصور کنید درون خودرو، در برابر تمام خطرهایی که در محیط خارج وجود دارد، ایمن است اما این تصور فاصله زیادی تا حقیقت دارد؛ به‌ ویژه هنگامی که در مورد آلودگی هوا صحبت می‎کنیم. بسیاری از افراد، ساعات زیادی از روز را در خودروهای خود می‌گذرانند، غافل از این که در حال استنشاق هوایی آلوده‌تر از هوای محیط خارج هستند.
آلودگی درون خودرو، با استانداردهای معمول برای اندازه‌گیری آلودگی هوا، مورد سنجش قرار نمی‌گیرد و هیچ معیار ویژه‌ای نیز برای سنجش این آلودگی تعیین نشده است.
حتی زمانی که گزارش سنجش آلودگی هوای خارج از خودرو، وضعیت هوا را سبز و بی‌خطر نشان می‌دهد، ممکن است کیفیت هوای درون آن قرمز باشد. به عبارت دیگر، هوای درون به مراتب آلوده‌تر از هوای خارج از خودرو است.
دودی که از اگزوز موتورهای بنزینی و دیزیلی خارج می‌شود، عامل اصلی آلوده‌سازی هواست، چرا که شامل ترکیبات ارگانیک فرار است. ترکیباتی از قبیل بنزین، مواد قابل اشتعال، مواد سرطان‌زا، مونوکسیدکربن (که باعث کاهش اکسیژن‌رسانی خون به سلول‌ها می‌شود) و مواد ریزی که ریه‌ها را مسدود می‌کنند و می‌توانند باعث کاهش طول عمر شوند، در لوله اگزوز وجود دارد.
گوگردی که در هوای درون خودرو یافت می‌شود، بسیار غلیظ ‌تر از گوگرد موجود در محیط بیرون است، اما غلظت ذرات فلزی معلق در هوا، مانند کروم و مس در هوای داخل و خارج خودرو، همسان است.
حتی اگر هنگام رانندگی نیز شیشه‌های خودرو را بالا بکشید، کمکی به بهبود هوای داخل خودرو نکرده‌اید، چرا که سیستم تهویه هوای بیشتر وسایل نقلیه، آلودگی هوای محیط خارج را که از درزهای مختلف وارد خودرو می‌شود، تصفیه نمی‌کند. ضمن آن که مدخل هواکش بسیاری از خودروهای سواری، در نزدیکی زمین تعبیه شده است و این مکان تقریبا همان جایی است که لوله اگزوز قرار دارد.

راهکارهایی برای تنفس هوای سالم تر در داخل خودرو

موارد زیر می‌توانند در کاهش آلودگی درون خودرو، موثر باشند:
·تا جایی که می‌توانید دفعات رانندگی و استفاده از خودروهای شخصی را کاهش دهید.
·از رانندگی در ساعت‌های پر ترافیک و مسیرهای پر تردد پرهیز کنید.
·پشت سر ماشین‌های سنگینی که باعث آلودگی هوا می‌شوند، رانندگی نکنید، از جمله کامیون‌ها، اتوبوس‌ها و خودروهایی که موتورهای سوخت دیزلی و وسایل نقلیه قدیمی دارند.
·بیش از حد به خودرویی که در جلوی شما قرار دارد، نزدیک نشوید و فاصله قانونی را رعایت کنید.
·در صورت امکان اجازه ندهید خودروی شما میان خودروهای دیگری که تولید آلودگی می‌کنند، محاصره شود.

نکاتی در مورد سیستم تهویه خودرو
در مورد سیستم تهویه خودرو نیز طیفی از نکات هشداردهنده وجود دارد:
·فوم‌های معطر که به عنوان خوشبو کننده، گاه از آینه جلوی اتومبیل آویزان می‌شوند، تاثیری بر پاکسازی هوا ندارند و تنها مواد حساسیت‌زا را در هوای داخل خودرو پراکنده می‌کنند. از بوییدن پاکت دستگاه فیلترکننده هوا نیز به دلیل حساسیت‌زا بودن آن خودداری کنید.
·سیستم تصفیه هوا که معمولا بالای قاب درها یا سقف‌ خودروها تعبیه می‌شود، فقط هوایی را که از آن عبور می‌کند تصفیه می‌کند، نه تمامی هوای درون خودرو را.
·البته سیستم‌های یونیزه‌کننده هوا، با ایجاد مولکول‌هایی که بار الکترونیکی دارند، می‌توانند به پاک­سازی هوای داخل خودرو کمک کنند.
این مولکول‌ها به مولکول‌های هوای آلوده می‌چسبند و سپس به سطح فیلتر جذب می‌شوند؛ در نتیجه ذرات آلوده‌کننده موجود در هوا کاهش می‌یابد. سیستم‌های یونیزه‌کننده هوا، طرفداران زیادی دارند، زیرا آن­ها بدون سر و صدا عمل می‌کنند.
البته این امر معنای دیگری هم دارد، آن­ها پروانه‌ای ندارند که مولکول‌های یونیزه شده را در تمام اتاق خودرو پخش کند. بنابراین سازندگان خودرو ملزم به قرار دادن سیستم یونیزه کردن هوا در نزدیک‌ترین مکان نسبت به محل ورود هوا به اتاق خودرو هستند. قرار دادن این سیستم در نزدیکی راه ورود هوا به دستگاه هواکش خودرو، به پخش شدن مولکول‌های یونیزه شده در سرتاسر اتاق کمک می‌کند.
این نکته نیز حائز اهمیت است که این تصفیه‌کننده‌ها ممکن است با سیستم گیرنده رادیویی، ردیاب امواج و دیگر تجهیزات الکترونیکی ایجاد تداخل کنند.
برای استفاده بهتر از دستگاه‌های یونیزه کردن هوا، سطوح داخلی آن­ها را باید به ‌صورت دائم تمیز کنید تا آلودگی‌هایی که به آنها جذب شده‌اند، از بین بروند. ضمن این که وجود یک دستگاه تهویه هوا در قسمت جلوی اتاق خودرو ممکن است کافی نباشد.
سیستم تهویه و گردش هوا عمدتا برای سرنشینان صندلی‌های عقب اتومبیل ضعیف‌تر عمل می‌کنند. این در حالی است که قسمت عقب خودرو محل نشستن کسانی است که بیش از دیگران در برابر آلودگی هوای درون خودرو آسیب‌پذیرند، افرادی مانند کودکان و نوجوانان، سالخوردگان و ناتوانان جسمی.
بنابراین اگر از خودروی خود برای جابه‌جا کردن چنین افرادی استفاده می‌کنید، بهتر است سیستم تصفیه هوای دیگری را به قسمت عقب خودروی خود اضافه کنید.
لازم است بدانیم افراد به آلودگی‌هایی از این قبیل توجهی نمی‌کنند، اما این آلودگی‌ها می‌توانند سلامت ما و عزیزان مان را به راحتی به خطر اندازند.
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان