فرق بین سرماخوردگی و آنفلوانزای خوکی-H1N1

در این انجمن به سلامت اخبار بهداشت بهداشت مدارس ارشد بهداشت دکتری بهداشت همایش بهداشت استخدام بهداشت استاندارد بهداشت میپردازید.

مدیر انجمن: naderloo

ارسال پست
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

فرق بین سرماخوردگی و آنفلوانزای خوکی-H1N1

پست توسط naderloo »

[CENTER]با اطلاع رساني جان ديگران را نجات دهيد
اين بيماري حتي در افراد مستعد در صورتيكه در يكي دو روز اول شناسايي شود
با آنتي ويروسهاي موجود به راحتي قابل درمان است

فراموش نكنيد كليد شناخت اين بيماري در تب بالاي 38 درجه است

كودكان، افراد داراي بيماري آسم و بيماري قلبي و يا نقص ايمني
بيشتر در معرض خطرات بعد از بيماري هستند.
[/CENTER]
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
نمایه کاربر
hses
ویژه
ویژه
پست: 378
تاریخ عضویت: 07 آگوست 2014 12:15
تماس:

Re: فرق بین سرماخوردگی و آنفلوانزای خوکی

پست توسط hses »

تعریف آنفلوانزای خوکی
آنفلوانزای خوکی یک بیماری حاد تنفسی بشدت واگیر در خوکهاست که بوسیله چندین نوع ویروس آنفولانزا خوکی ایجاد می شود میزان مرگ و میر آن در خوک ها نسبتا بالاست (حدود 4 درصد)
خوک ها نیز مانند انسان ها به آنفلوانزا مبتلا می شوند، اما ویروس آنفلوانزای خوکی مشابه ویروس آنفلوانزای انسانی نیست و در حالت عادی این ویروس باعث ابتلا انسان ها به این بیماری نمی شود، فقط در گذشته موارد بسیار کمی از ابتلا به این بیماری در افرادی که در تماس نزدیک با این حیوانات بوده اند گزارش شده است. اما جدیدا یک نوع جدید از این ویروس در اثر جهش ژنتیکی ایجاد شده است که انسان ها را مبتلا می کند و در عین حال به راحتی از انسانی به انسان دیگر سرایت می کند و به این ترتیب افرادی که هیچ گونه تماسی با این حیوانات ندارند نیز در معرض ابتلا قرار می گیرند.
علائم ابتلا به آنفلوانزای خوکی
علائم آنفلوانزای خوکی بسیار شبیه به آنفلوانزای معمولی است و شامل تب، سرفه، گلودرد، بدن درد، سردرد، لرز و خستگی است و در بعضی افراد تهوع و استفراغ هم گزارش شده است. این بیماری ممکن است با علائم دیگری نیز همراه باشد. پزشکان فقط از روی علائم بالینی قادر به تشخیص قطعی آنفلوانزای خوکی نیستند و تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست آزمایشگاهی ممکن است.
آنفلوانزای خوکی چگونه از فردی به فرد دیگر سرایت می کند؟
ویروس آنفلوانزای خوکی دقیقا مشابه آنفلوانزای معمولی سرایت می کند. شما ممکن است از طریق تماس با فرد آلوده و یا لمس کردن سطوح و اشیایی که قبلا توسط این افراد لمس شده اند و سپس دست زدن به چشم و دهان و بینی خود به این بیماری مبتلا شوید. در یک فرد آلوده، انتشار این ویروس به محیط از یک روز قبل از شروع علائم بیماری آغاز می شود و تا یک هفته پس از ابتلا ادامه می یابد.
درمان آنفلوانزای خوکی
ویروس آنفلوانزای خوکی به داروهای ضد ویروس حساس است و این داروها به خوبی بیماری آنفلوانزای خوکی را مهار می کنند. این داروها بهترین اثربخشی را زمانی دارند که در ۴۸ ساعت اول ابتلا به این بیماری مصرف شوند.
نکته : ویروس آنفلوانزای خوکی که انسان ها را مبتلا می کند یک گونه کاملا جدید است و تا کنون واکسنی برای آن ساخته نشده است
میزان خطر انفولانزای خوکی
شدت و میزان خطر این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. به طوری که در برخی افراد منجر به مرگ شده، در حالی که در افرادی دیگر بدون دریافت داروی ضدویروس، بیماری خود به خود بهبود یافته است.
ب ) آنچه عموم مردم باید در مورد بیماری آنفولانزای خوکی انجام دهند
1. برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزای خوکی باید دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید، مخصوصا زمانی که عطسه یا سرفه می کنید و یا وقتی که از بیرون به خانه باز می گردید.
2. از تماس نزدیک با خوک ها و یا انسان هایی که آلوده هستند بپرهیزید.
3. از دست زدن به اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند،مخصوصا در اماکن عمومی بپرهیزید.(مانند میز های کافی شاپ ها و رستوران ها، دستگیره درب وسائل حمل و نقل عمومی، نرده ها و …)
4. از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید.
5. رعایت عادات غذایی خوب شامل خواب و استراحت کافی ، مصرف مود غذایی مناسب و انجام فعالیت های ورزشی
نمایه کاربر
hses
ویژه
ویژه
پست: 378
تاریخ عضویت: 07 آگوست 2014 12:15
تماس:

برخورد پرابهام وزارت بهداشت با آنفلوآنزایی که همچنان قربانی

پست توسط hses »

سلامت نیوز: در حالی که بسیاری از مردم از گسترش و شیوع بیماری آنفولانزا ابراز نگرانی می‌کنند، مسئولان وزارت بهداشت اصرار دارند این مساله امری طبیعی و معمولی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان،در حالی که بسیاری از مردم از گسترش و شیوع بیماری آنفولانزا در کشور ابراز نگرانی می‌کنند، مسئولان وزارت بهداشت این مساله را امری طبیعی و معمولی و هرساله می‌خوانند.

"آنفلوآنزا موضوع جدیدی نیست که در کشورهای دیگر رخ ندهد"، " آنفولانزا پدیده جدیدی نیست و ممکن است در هر سال یک نمونه آن نمود یابد." این‌ها سخنان اکثر مسئولان وزرات بهداشت و حتی مسئولان محلی در شهرهایی است که در آنها آمار فوتی این بیماری اعلام شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد شیوع این بیماری در شهر کرمان اظهار می‌کند: در پاییز امسال در کرمان به نظر می‌رسد، شدت بیماری در افراد مبتلا که دچار بیماری‌های زمینه‌ای از جمله بیماری‌های تنفسی مزمن و بیماری‌های قلبی هستند، بیشتر بوده و این امر سبب شده تعداد موارد بستری کمی بیش از سال‌های قبل باشد.تقریباً همه آنها مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و مزمن بوده‌اند.

بنا براین گزارش، در طی چند روز گذشته آمار فوتی‌های بیماری آنفولانزا به صورتی غیر شفاف و پنهان کارانه از سوی مسئولان ارائه شد، این در حالی بود که بسیاری از مردم با گسترش سامانه بارشی جدید و هوای سرد در کشور، دغدغه و نگرانی در این باره را داشته و کماکان نیاز به اطلاع رسانی شفاف در این زمینه دارند و تنها ارائه آمار از سوی وزیر بهداشت و یا معاونان وی در این زمینه نمی‌تواند پاسخگوی نگرانی و دغدغه آنها در این باره باشد.

آمار فوتی های آنفولانزا طبیعی است؟

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت در حاشیه سمینار پزشک محقق در حالی از فوت شدن 22 نفر در کرمان و سیستان و بلوچستان به علت آنفلوانزا خبر می‌دهد، که عنوان میکند: هر ساله بیماری آنفولانزا جان تعدای از مردم را می‌گیرد، این یک موضوع روتین و طبیعی است. این نوع آنفولانزا، معمولی بوده البته هر سال مقاومت در برابر ویروس بیشتر می‌شود و مواردی از نوع مقاوم این بیماری از آن سوی مرز و از طریق استان سیستان و بلوچستان و کرمان وارد کشور شده است.

این سخنان در حالی عنوان شد که برخی دیگر از مسئولین ذیربط ، حساسیت نسبت به این موضوع را "گسترش اخبار به دلیل انتشار در فضای مجازی می دانند!" و اظهار می کنند این آمار هرساله بوده و امسال با توجه به گسترش اخبار از سوی شبکه های مجازی به نوعی حساسیت بی جا در این زمینه ایجاد شده است!

مواضع متناقض مسئولان وزارت بهداشت/واکسن لازم هست یا نه؟

جالب اینجا است که در پاسخ به سوال واکسن برای آنفولانزا لازم هست یا نه ؛ مسئولان محلی استان‌های درگیر این بیماری و حتی مسئولان وزارت بهداشت عنوان می‌کنند که تاثیر واکسن در این زمینه کم خواهد بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این باره در سخنانی بیان می‌کند: اثر بخشی واکسن آنفلوآنزا درحدی نیست که اطمینان کامل ایجاد نماید. در بهترین شرایط اثر بخشی واکسن درحد 40 تا 50 درصد است و همچنین با توجه به آنکه هم اکنون در سطح شهر و جامعه آنفلوآنزا گسترده شده است و از سوی دیگر بین 2 تا 3 هفته لازم است که واکسن اثر نماید در چنین شرایطی استفاده از واکسن تاثیر چندانی ندارد چرا که اگر قرار باشد کسی مبتلا به این بیماری شود طی این دو سه هفته با احتمال زیادی دچار خواهد شد.

حق دوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در سخنانی اظهار می‌کند:همه چیز تحت کنترل است و مراقبت های درمانی در بیمارستان نیز به طور کامل انجام می شود. روزانه 300 بیمار را پذیرش می کنیم ولی مشکل خاصی وجود ندارد و همه چیز تحت کنترل است، و هیچ چیزی از کنترل خارج نشده است.


این صحبت‌ها در حالی عنوان می‌شود که به گفته مسئولان، افرادی که جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند ، واکسن نزده بودند و مشخص نیست که چرا اصراری بر موثر نبودن واکسن این بیماری به میان می آید، حال اینکه راه مشخصی پیش روی افراد جامعه که نگران این موضوع هستند، نیز گذاشته نشده و اطلاع رسانی دقیق و شفاف و گسترده صورت نمی گیرد و تنها بهداشت فردی برای عدم شیوع این بیماری ذکر می‌شود.

آنفلوآنزای فصلی همان آنفلوآنزای خوکی است؟

محمود نبوی ، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت 11 آذر در گفتگو با یک خبرگزاری عنوان می کند:در گذشته به آنفلوآنزای فصلی، آنفلوآنزای خوکی گفته می‌‌شد که خوشبختانه با تغییراتی که در این ویروس رخ داده امروزه این ویروس وسعت و گرفتاری سال‌های گذشته را ندارد.بیماری آنفلوآنزای خوکی چون از خوک منشا می‌گرفت به این نام شناخته شد اما بعدها به نام آنفلوآنزای جدید و فصلی نام گرفت. ویروس H1N1، H3N2 و B از شایع‌ترین نوع آنفلوآنزاهاست که در میان انسان شیوع می‌یابد که این سه نوع ویروس از نظر شدت بیماری‌زایی و واگیردار بودن تفاوتی با هم ندارند.


وی گفت: نمی‌توان آمار رسمی و دقیقی را اعلام کرد زیرا آمارهای ما تنها تعداد افرادی را که به مراکز درمان مراجعه کرده‌اند را نشان می‌دهد و عده‌ای از مبتلایان یا مراجعه نکرده‌اند و یا در مراحل اولیه و یا در حین مصرف برخی داروها بهبود یافته‌اند، بنابراین برای ارائه آمار رسمی باید تا پایان موج بیماری تامل کرد.


معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، افزود: امسال ویروس H1N1 که در گذشته به آن آنفلوآنزای خوکی گفته می‌شود پیش از سایر ویروس‌ها بروز پیدا کرده است. در حال حاضر این نوع ویروس وسعت و گرفتاری سال‌های گذشته را ندارد و بروز آن غیر معمول نیست. موج بروز هر سه ویروس آنفلوآنزا در فصل سرما آغاز می‌شود و با افزایش دمای هوا شاهد کاهش آن خواهیم بود.افراد در معرض خطر مانند بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن قلبی، ریوی، نارسایی کلیه، دیابت پیشرفته و غیره باید نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.

همچنین معاون وزیر بهداشت در گفت و گویی در باره این بیماری تصریح می‎‌کند: آنفولانزا به دو دسته a و b تقسیم می شوند، و این ویروس ها در بعضی از گروه ها و حیوانات می تواند باعث بیماری از جمله سارس شوند. آنفولانزای خوکی به انسان منتقل شده است. علت نامگذاری این بیماری ها به علت منشا پیدایش این بیماری بوده است.

زنگ خطر به صدا در آمد، چه کسی مسئول اطلاع رسانی است؟/تذکر رئیس مجلس به وزارت بهداشت

سیاری، معاون وزیر بهداشت درباره پیش بینی شیوع این بیماری در روزهای آینده اعلام می‌کند: پیش بینی ها این است که این آنفولانزا در کرمانشاه و آذربایجان شرقی به زودی نفوذ می یابد و بعد از آن استانهای کردستان، خوزستان، اصفهان، خراسان شمالی و تهران در معرض خطر این ویروس هستند، و در این بین کسانی که دچار بیماری هستند، مستعدتر برای ابتلا به این بیماری هستند.

گفتنی است با موج نگرانی پیش آمده در میان افراد جامعه لزوم اطلاع رسانی بیشتر در این زمینه قبل از وقوع هر گونه اتفاقی ضروری به نظر می رسد، حال که با آمار روبه رشد قربانیان این بیماری در کشور روبرو هستیم، برخورد پنهان کارانه و نیز اعلام آرام بودن اوضاع مشکلی را حل نخواهد کرد.

لازم به ذکر است رئیس مجلس امروز در پاسخ به تذکر حسن پور ،نماینده سیرجان گفت: به وزیر بهداشت و شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تذکر می‌دهم تا به صورت جدی به مسئله بیماری آنفولانزا در استان کرمان رسیدگی کنند.
نمایه کاربر
hses
ویژه
ویژه
پست: 378
تاریخ عضویت: 07 آگوست 2014 12:15
تماس:

Re: فرق بین سرماخوردگی و آنفلوانزای خوکی

پست توسط hses »

فرق بین سرماخوردگی و آنفلوانزای خوکی
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.
نمایه کاربر
naderloo
مدیر کل
مدیر کل
پست: 2793
تاریخ عضویت: 08 نوامبر 2008 00:00
حالت من: Khaste
محل اقامت: تهران
تماس:

مرگ 112 نفر به علت آنفلوآنزای فصلی درکشور از اول مهر

پست توسط naderloo »

تهران - ایرنا - رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از مرگ 112 نفر بر اثر آنفلوآنزای فصلی در کشور از ابتدای مهر ماه تا کنون خبر داد و گفت: همچنین تاکنون یکهزار و 190 نفر بر اثر این بیماری در بیمارستان بستری شده اند.
مرگ 112 نفر به علت آنفلوآنزای فصلی درکشور از اول مهر
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، محمد مهدی گویا روز دوشنبه در نشست خبری در محل وزارت بهداشت افزود: بیماری آنفلوآنزا هر سال در تمام کشورها رخ می دهد و هیچ کشوری وجود ندارد که از این بیماری مصون باشد. نیمی از کشورها در نیم کره جنوبی در شش ماه سال درگیری این بیماری هستند و نیمی دیگر در نیم کره شمالی در شش ماه بعدی با اپیدمی آنفلوآنزا مواجه می شوند.
وی ادامه داد: در آمریکا تاکنون 700 نفر بر اثر بیماری آنفلوآنزا فوت کرده اند که این آمار 1.2 درصد جمعیت این کشور به ازای هر یکصد نفر مبتلا را دربرمی گیرد.
گویا گفت: بیماری آنفلوآنزا چند موج دارد، موج اول معمولا سنگین تر است و اکنون در موج اول بیماری آنفلوآنزا قرار داریم که از شرق آسیا شروع شده، به غرب آسیا رسیده و در ادامه به اروپا و آمریکای شمالی حرکت می کند.
وی ادامه داد: معمولا 20 درصد مردم یک کشور در طول موج های مختلف بیماری آنفلوآنزا به این بیماری مبتلا می شوند که 95 درصد موارد آن خفیف است و پنج درصد موارد ابتلا از نوع شدید است.
گویا در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره میزان مرگ و بستری بیماری آنفلوآنزا در کشور گفت: از اول مهر ما تاکنون 112 نفر در کشور بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا جان باخته اند که تقریبا همه آنها یک بیماری زمینه ای مانند بیماری های تنفسی و یا قلبی داشته اند و در این مدت یکهزار و 190 نفر موارد قطعی و تایید شده آنفلوآنزا داشتیم که در بیمارستان بستری شدند.
وی افزود: تمام امکانات لازم از جمله دارو، واکسن و امکانات تشخیصی آزمایشگاهی بصورت شبانه روزی در کشور فراهم است و در اختیار مردم قرار دارد و هیچ مشکل و کمبودی برای کنترل این بیماری وجود ندارد. میزان ابتلا به بیماری نیز کمتر از حد طبیعی است و جای نگرانی نیست.

** استفاده از ماسک در کوچه و خیابان فایده ای ندارد
گویا در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا درباره تاثیر استفاده از ماسک در پیشگیری از آنفلوآنزا گفت: استفاده از ماسک فقط برای کادر پزشکی، پرستاری و کارگران بیمارستان ها که در فاصله کمتر از یک متر با بیماران ارتباط دارند، لازم است و استفاده از ماسک در کوچه و خیابان و برای مردم عادی هیچ فایده ای ندارد.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: مهمترین توصیه ما به مردم این است که اصولی بهداشت فردی را رعایت کنند، مرتبا دست های خود را بشویند، در صورت بیماری از دستمال استفاده کنند و دستمال مصرف شده را در کیسه پلاستیکی در بسته قرار دهند.
وی همچنین گفت: موج اول بیماری آنفلوآنزا طی روزهای آینده فروکش می کند.
با آغاز فصل سرما، بیماری آنفلوانزا بویژه گونه فصلی آن شیوع پیدا می کند.
این بیماری در افراد بویژه کودکان و سالمندان بصورتی شدیدتر ظاهر شده و در موارد دیگر سبب مرگ افرادی می شود که دچار بیماری های زمینه ای هستند.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست
[CENTER]
تصویر

تصویر
[/CENTER]
ارسال پست

بازگشت به “بهداشت”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان