صفحه 1 از 1

لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 19 می 2012 09:27
توسط behdashti1
[JUSTIFY]دانشجویان و اساتید رشته های مهندسی عمران، مهندسی شیمی، شیمی کاربردی، مهندسی بیوتکنولوژی، مهندسی منابع طبیعی، مهندسی کشاورزی، مهندسی نفت، میکروبیولوژی پزشکی و صنعتی و... در محورهای تحقیقاتی تصفیه آب و فاضلاب، خاک، هوا و بهداشت مواد غذایی، به موازات جامعه بهداشت محیط ایران مشغول به تحقیق و مطالعه می باشند. بسیاری از آنها برای ارائه مقالات برامده از تحقیق خود در جستجوی همایشی مناسب می باشند. لیکن به نظر شما چند درصد از این محققین همایش ملی بهداشت محیط ایران را برای ارسال مقالات خود انتخاب می نمایند؟ و یا از دیدگاه بهتری این سوال را مطرح می نماییم. چند درصد از این محققین که در رشته هایی بجز بهداشت محیط فعالیت دارند و به تولیدات علمی در زمینه های زیست محیطی علاقه دارند، همایش ملی بهداشت محیط ایران را مشناسند؟
با مراجعه به مقالات ارائه شده در این همایش به این نتیجه خواهید رسید که بهداشت محیطی ها در دنیای محیط زیست (زمینه اصلی فعالیتشان) غریب هستند. به نظر بنده همایش ملی بهداشت محیط به اندازه کافی قدرت مند بوده و از اعتبار کافی برخوردار است که محققین سایر رشته ها را به ارسال مقاله ترغیب نماید و شاید این خودخواهی و یا نااگاهی جامعه بهداشت محیط باشد که برای برگزاری این همایش فقط به اطلاع رسانی محدود در جامعه بهداشت محیط و بخش کوچکی از غیر بهداشت محیطی ها اقدام می نمایند. به نقل از دکتر مختاری دبیر اجرایی چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران، فقط 100 دانشگاه که دارای رشته های مرتبط بوده اند برای اطلاع رسانی انتخاب شده اند. لیکن ما در ایران بیش از هزار واحد آموزشی داریم که بخش اعظمی از آنها دارای رشته های شیمی، مهندسی شیمی، عمران با گرایش محیط زیست و یا رشته های مهندسی نفت و کشاورزی می باشند که بسیاری از آنها علاقه مند به تحقیقات مختلف زیست محیطی هستند. در میان آنها 261 موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی که بسیاری از انها رشته های ذکر شده را تا مقطع کارشناسی ارشد دارند مشاهده می گردد. همچنین بیش از 441 واحد دانشگاه آزاد اسلامی نیز در کشور وجود دارند که برخی از آنها نیز رشته های مربوطه را تا مقطع دکتری دارا هستند. بیش از هفصد دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی نیز در کشور وجود دارد که همگی دارای بخشی از رشته های مذکور هستند. البته به این آمار باید تعداد دانشگاههای دولتی را نیز افزود. حال با جمع نمودن این آمار تقریبی خواهید دید که برای همایش های بهداشت محیط فقط 100 دانشگاه از میان بیش از 1800 دانشگاه مورد اطلاع رسانی قرار گرفته اند. حال قضاوت با خودتان. آیا چنین اطلاع رسانی ضعیفی (کمتر از 6%) می تواند منجر به مطرح شدن رشته بهداشت به عنوان یکی از مدعیان پیشرو در زمینه تحقیقات محیط زیستی گردد و جایگاهی را برای جامعه بهداشت محیط در میان سایر مدعیان باز نماید؟ مطمئناً خیر. لذا با توجه به جایگاه ویژه همایش ملی بهداشت محیط در میان جامعه بهداشت محیط ایران، پیشنهادات زیر برای ارتقاء جایگاه این همایش و به نوبه آن ارتقاء جایگاه رشته مربوطه مطرح می گردد:[/JUSTIFY][JUSTIFY]
  • تبدیل همایش ملی بهداشت محیط ایران به همایش بین المللی بهداشت محیط: آشنایی محققین ایرانی و خارجی می تواند زمینه ساز همکاری های موثر تر، انتقال دانش از خارج به داخل و همچنین ایجاد ایده های نوین در انجام تحقیقات محققین ایرانی گردد.
  • تبلیغات گسترده تر و اطلاع رسانی کامل تر در زمینه برگزاری همایش: نام بهداشت محیط باید در همه جا شنیده شود و این امر فقط به واسطه تبلیغات وسیع تر و جامع تر امکان پذیر خواهد بود. هر چند که قابل پیش بینی است هزینه اینچنین تبلیغاتی بسیار بالا بوده و شاید جامعه بهداشت محیط ایران توانایی تهیه چنین هزینه را نداشته باشند. لیکن در صورت امکان این عمل می تواند در مطرح سازی بهداشت محیطی ها و ارزشمندتر شدن فعالیت آنها در میان سایر رقبا مفیدترین راه باشد.
  • ارسال پوستر همایش به تمامی دانشگاههای ایران: در تمام دانشگاهها و تمامی گروههای مربوطه باید رد پایی از همایش بهداشت محیط وجود داشته باشد. بدین وسیله کم کم محور فعالیت های زیست محیطی در ایران رشته بهداشت محیط شناخته می شود و نه رشته هایی همچون عمران، مهندسی شیمی و یا مهندسی محیط زیست. امروزه دانشگاههای غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی با تعداد بسیار زیاد دانشجو و هیئت علمی، بخش عظیمی از جامعه علمی کشور را تشکیل می دهد که کنار گذاشتن آنها از دایره اطلاع رسانی با بیش از 100000 عضو هیئت علمی تمام وقت، نیمه وقت و حق التدریس و نزدیک به 2000000 دانشجو در مقاطع مختلف کار عاقلانه ای نیست. این مطلب درباره واحدهای مختلف دانشگاههای جامع علمی کاربردی و پیام نور نیز مصداق دارد.
  • ایجاد وب سایت دائمی همایش: دنبال نمودن این همایش برای علاقه مندان غیر بهداشت محیطی بسیار سخت است. ایجاد وب سایت دائمی همایش هر چند که با مشکلات اجرایی خاصی برخوردار است لیکن منجر به متمرکز شدن اطلاعات همایش در یک منبع خواص خواهد شد.
  • استفاده از اطلاع رسانی با روشهای متنوع تر: تمام مردم از یک وسیله ارتباط جمعی ثابت استفاده نمی کنند. در برخی قشرهای خاص تلوزیون، در برخی دیگر رادیو و در برخی دیگر اینترنت اصلی ترین منبع اطلاع رسانی است. لذا استفاده از وسایل اطلاع رسانی متنوع می تواند مفید فایده باشد.
  • ارائه اصل مقالات قابل دانلود تمام همایش های بهداشت محیط در وب سایت دائمی همایش: این مسئله می تواند منجر به در دست رس بودن همه مقالات ارائه شده در همایش ملی بهداشت محیط گردد. لذا امکان استفاده از نتایج این تحقیقات توسط سایر محققین و همچنین افزایش تعداد ارجاعات به مقالات مذکور گردد که این خود منجر به افزایش اعتبار این همایش خواهد شد. همچنین با متمرکز شدن این مقالات در یک محل و امکان جستجو در بین آنها، تقلب های علمی همچون ارسال دوگانه مقالات، کپی برداری و غیره... نیز تا حدودی قابل پیگیری خواهد شد و جامعه علمی پاکتری ایجاد می گردد. اعطای اجازه انتشار مقالات در وب سایت هایی همچون civilica و یا bahamayesh به منظور انتشار گسترده تر مقالات و درج ارجاعات بیشتر در سایر مقالات به مقالات انتشار داده شده در همایش بهداشت محیط نیز خود از دیگر پیشنهادات می باشد.
  • تبادل دانش میان رشته ها: تحقیقات بهداشت محیطی ها علی رقم اخذ واژه مهندسی چندان مهندسی نیست. یکی از جنبه های مهندسی ارائه معادلات جهت طراحی سیستم مورد نظر در مقیاس واقعی است. جستجو در مقالات بهداشت محیطی ها نشان می دهد تعداد مقالاتی که در آنها به مدلینگ و یا بررسی کنتیکی پرداخته شده است نسبت به سایر مطالعات بسیار اندک است. درحالی که تحقیقات سایر رشته ها خصوصاً مهندسی شیمی همیشه حاوی مدلسازی های مختلف است. شرکت محققینی از رشته های دیگر همچون مهندسی شیمی می تواند بهداشت محیطی ها را با ابزار های مهندسی تر تحقیق آشنا سازد. البته امروزه تا حدودی استفاده از شبکه عصبی، الگریتم ژنتیک و یا مدلسازی های ریاضی در میان محققین جامعه بهداشت محیط رونق یافته لیکن هنوز فراگیر و جامع نشده است و هنوز هم برخی اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از واژه مدلسازی ریاضی وحشت داشته و یا کلاً با آن نا آشنا هستند.
  • چاپ مقالات برتر در مجلات علمی پژوهشی وابسته به انجمن: در برخی موارد مقالات ارزشمندی نیز به همایش ارسال می گردد. اگر این موضوع نفی گردد پس این همایش که توانایی جذب مقالات مناسب را ندارد به چه درد می خورد. پس اگر فکر می کنید امکان جذب مقالات مناسب را در همایش ملی بهداشت محیط داریم پس برای تشویق شرکت کنندگان به ارسال مقالات با کیفیت بالاتر به همایش تعداد محدودی از مقالات برتر را در مجلات علمی پژوهشی وا بسته به انجمن علمی بهداشت محیط به چاپ برسانیم. این امر در بسیاری از همایش های معتبر و با قدمت زیاد به یک رسم تبدیل شده است.
[/JUSTIFY]

هر چند که ممکن است برخی از پیشنهادات فوق پرهزینه و یا از نظر اجرایی با مشکلات زیادی همراه باشد لیکن جامعه بهداشت محیط برای به تکاپو افتادن خود نیازمند انجام حداقل برخی از آنها می باشد. یا حق.

Re: ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 19 می 2012 18:31
توسط farshid
سلام
در زمینه اطلاع رسانی که به شدت ضعیف عمل شده که بعضی وقتها فکر می کنم عمدی باشه (امیدوارم اشتباه کرده باشم)

اما درباره ارتقای همایش

شاید دو یا سه همایش علمی در ایران باشه که از نظر اجرا و از نظر علمی سطح قابل قبولی داشته باشه. در همایش دوازدهم که فایلهای دانلود رو گذاشتند بیش از 300 مقاله وجود داشت والله همایشهای بین کهکشان ها هم اینقدر مقاله ندارند. هرکی هر چی نوشته بود چاپ شده بود.
داوری مقالات هم جای خود !
اشتباهات نگارشی و علمی که بدتر از همه!
و بعضی مطالب که گفتن نداره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سطح برگزاری هر همایشی نشان دهنده قدرت علمی اون جامعه است نمونه اش همایش مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران که بیشتر شبیه شوی لباس بود تصویر

قبلا هم توضیح دادم تا زمانی که پژوهش دغدغه جامعه علمی بهداشت محیط نباشه این مشکلات وجود داره.

امیدوارم این سطح امیدواری شما به بین المللی شدن کماکان ادامه داشته باشه

موفق باشید

Re: لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 20 می 2012 11:22
توسط naderloo
behdashti1 نوشته شده:[JUSTIFY]به نقل از دکتر مختاری دبیر اجرایی چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران، فقط 100 دانشگاه که دارای رشته های مرتبط بوده اند برای اطلاع رسانی انتخاب شده اند. لیکن ما در ایران بیش از هزار واحد آموزشی داریم که بخش اعظمی از آنها دارای رشته های شیمی، مهندسی شیمی، عمران با گرایش محیط زیست و یا رشته های مهندسی نفت و کشاورزی می باشند که بسیاری از آنها علاقه مند به تحقیقات مختلف زیست محیطی هستند. در میان آنها 261 موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی که بسیاری از انها رشته های ذکر شده را تا مقطع کارشناسی ارشد دارند مشاهده می گردد. همچنین بیش از 441 واحد دانشگاه آزاد اسلامی نیز در کشور وجود دارند که برخی از آنها نیز رشته های مربوطه را تا مقطع دکتری دارا هستند. بیش از هفصد دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی نیز در کشور وجود دارد که همگی دارای بخشی از رشته های مذکور هستند. البته به این آمار باید تعداد دانشگاههای دولتی را نیز افزود. حال با جمع نمودن این آمار تقریبی خواهید دید که برای همایش های بهداشت محیط فقط 100 دانشگاه از میان بیش از 1800 دانشگاه مورد اطلاع رسانی قرار گرفته اند.[/JUSTIFY]

سلام، و ضمن تشکر دوست گرامی (دکتر/مهندس) از اینکه موضوع را به این زیبایی مطرح نموده اید کمال تشکر را دارم.کاملا حق با شماست متاسفانه همایش های ملی بهداشت محیط در بعد اطلاع رسانی خیلی ضعیف عمل کرده اند.

اگر به مبحث تبادل نظر در خصوص چهاردهمين همايش ملی بهداشت محيط - یزد مراجعه کنید در خصوص برخی از این ضعف ها بحث شده است. یکی از مهمترین ضعف های همایش همانطور که جنابعالی هم اشاره کردید بعد اطلاع رسانی آن است که به دلایل مختلف ضعیف عمل شده است که در این خصوص انتقادی به سایت مذکور توسط بنده ارائه شد و آقای دکتر مختاری نیز با تمام مشغله ای که داشتند پاسخی به سایت ارائه کردند که متن آن به شرح ذیل درج میگردد:
naderloo نوشته شده:[FONT=tahoma,sans-serif]با سلام خدمت بازدیدکنندگان سایت:

در چند روز گذشته پاره ای از مسائل و مشکلات در خصوص چهاردهمين همايش ملی بهداشت محيط - یزد به دبیر اجرایی همایش مذکور جناب آقای دکتر مختاری (که نام ایشان و سایت پایگاه علمی مهندسی بهداشت محیط ایران برای اغلب بهداشت محیطی ها آشناست) ارسال شد.و ایشان بزرگورای فرمودند و توضیحاتی در خصوص انتقادات طرح شده ارائه فرمودند متن نامه و جوابیه ایشان در ذیل درج میگردد:

[/FONT]
متن جوابیه ایشان:
جناب ندرلو
درود بر شما
از انتقادات بجای شما تشکر میکنم. آنچه شما بیان داشتید کاملا صحیح است اما لازم است نکاتی چند را خدمت جنابعالی و مخاطبان وب سایت شما عرض نمایم:
1- طراحی و مدیریت وب سایت همایش های دانشگاه علوم پزشکی یزد به معاونت پژوهشی دانشگاه برمیگردد. متاسفانه این وب سایت دارای مشکلات متعددی بوده که علارغم تلاش دبیرخانه برای رفع آن، به علت خارج از کنترل بودن وب سایت، این مشکلات تاکنون ادامه داشته است.
2-وب سایت چهاردهمین همایش بهداشت محیط، از اردیبهشت ماه با آدرسی که در پوستر به چاپ رسیده آغاز به کار کرد. پس از مدتی، چند روزی سایت دچار مشکل شد که پس از پیگیری چند روزه، مشکل آن برطرف شد غافل از آنکه در طی برطرف کردن مشکل سایت، آدرس سایت هم دچار تغییر شده و کلمه congress به وسط آدرس اضافه شده و متاسفانه این مطلب به دبیرخانه همایش اعلام نشد. پوستر همایش یک ماه قبل از این اتفاق طراحی و چاپ و ارسال شده بود و دیگر کاری از دست ما ساخته نبود. تلاش ما برای اصلاح آدرس جدید هم ره به جایی نبرد!!! ما ماندیم وشرمندگی زیاد از این اتفاق ناخواسته.
3-مطالب دیگری هم وجود دارد که ترجیح میدهم در فرصت مناسب آنها را به اطلاع همگان برسانم.
بنده آمادگی خود را جهت پاسخگویی به همه سوالات در زمینه این همایش اعلام داشته و با کمال میل آماده پذیرش انتقادات تند و تیز همه هستم. در صورت تمایل می توانید پاسخ بنده را در وب سایت خود درج نمایید.
برای شما و وب سایت خوبتان آرزوی موفقیت دارم.ارادتمند-مختاری
همانطور که میدانید همایش چهاردهم بهداشت محیط نسبت به سایر همایش ها بهتر برگزار گردید ولی ضعف های آن از جمله اطلاع رسانی و ... برطرف نشد دلیل این امر به نظر من

محدودیت های فنی و مالی پیش روی برگزار کنندگان همایش است.

ادامه دارد ...

Re: لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 21 می 2012 00:27
توسط naderloo
behdashti1 نوشته شده: تبدیل همایش ملی بهداشت محیط ایران به همایش بین المللی بهداشت محیط: آشنایی محققین ایرانی و خارجی می تواند زمینه ساز همکاری های موثر تر، انتقال دانش از خارج به داخل و همچنین ایجاد ایده های نوین در انجام تحقیقات محققین ایرانی گردد.
خوب این پیشنهاد یکی از بزرگترین آمال برگزارکنندگان همایش ملی بهداشت محیط ایران و به طبع آن اعضاء هیات مدیره انجمن علمی بهداشت محیط ایران است.انجام این مهم مستلزم همکاری های بیشتر دانشگاههای مرتبط با محیط زیست کشور و همچنین فعالیت های گسترده تر انجمن علمی بهداشت محیط ایران است.دوست عزیز این موضوع خیلی هم دور از ذهن نیست البته خیلی دوست داشتم که آقای دکتر مختاری عزیز که دبیر اجرایی چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران بوده و تجربه برگزاری همایش ملی بهداشت محیط راهم دارند و در حال حاضر مسئول روابط عمومی انجمن بهداشت محیط ایران نیز هستند، در این بحث شرکت فرمایند.به نظر بنده هر چند همایش های ملی بهداشت محیط برگزار شده دارای ضعف های زیادی بود ولی تجربه چهارده همایش پی در پی پشتوانه مناسبی در برگزاری همایش پیشنهادی شما یا همایش بین المللی بهداشت محیط خواهد بود همچنین قرار گرفتن در کنار پیش کسوتان رشته های بهداشت محیط، محیط زیست و... مطرح دنیا تجربه های بی بدیلی را نثار فعالان این عرضه خواهد نمود.و در اعتلای نام میهنمان ایران در این عرصه نقش مناسبی را ایفاء خواهد کرد.ولی این مهم تنها با همکاری همه جانبه تمامی اعضاء جامعه بهداشت محیط ، و محیط زیست ایران قابل دسترس خواهد بود و تمامی دوستانی که در این عرصه فعالیت مینمایند باید با انجمن علمی بهداشت محیط ایران که در حال حاضر مشکلات زیادی ازجمله مشکلات اجرایی و اقتصادی و ...دارد همکاری نمایند.
behdashti1 نوشته شده: تبلیغات گسترده تر و اطلاع رسانی کامل تر در زمینه برگزاری همایش: نام بهداشت محیط باید در همه جا شنیده شود و این امر فقط به واسطه تبلیغات وسیع تر و جامع تر امکان پذیر خواهد بود. هر چند که قابل پیش بینی است هزینه اینچنین تبلیغاتی بسیار بالا بوده و شاید جامعه بهداشت محیط ایران توانایی تهیه چنین هزینه را نداشته باشند. لیکن در صورت امکان این عمل می تواند در مطرح سازی بهداشت محیطی ها و ارزشمندتر شدن فعالیت آنها در میان سایر رقبا مفیدترین راه باشد.
مطمئنا هدف شما از تبلیغ بهداشت محیط تبلیغ صرفا نام بهداشت محیط نیست. بهترین تبلیغ ارائه و مطرح نمودن فعالیتهای تحقیقاتی، اجرایی، مقالات و همچنین بیان نیازمندیهای واقعی نظام سلامت به بهداشت محیط و خدمات این عرصه به نظام سلامت کشور است همانطور که میدانید کشور ما دارای مشکلات بهداشتی فراوان نظیر تامین آب بهداشتی، تصفیه فاضلاب، جمع آوری، دفع و بازیافت زباله و ... میباشد ولی متاسفانه بدلیل سرانه تولید ناخالص ملی کمتری که نسبت به کشورهای توسعه یافته دارد نمیتواند سرمایه گذاری مناسبی در این بخش همانند کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه نماید لذا تحقیق در این بخش جهت استفاده از روشهای کم هزینه و زود بازده باری است که باید توسط جامعه دانشگاهی به دوش کشیده شود.و در صورت تحقق این مهم بزرگترین اطلاع رسانی در خصوص بهداشت محیط انجام خواهد شد.
behdashti1 نوشته شده: ارسال پوستر همایش به تمامی دانشگاههای ایران: در تمام دانشگاهها و تمامی گروههای مربوطه باید رد پایی از همایش بهداشت محیط وجود داشته باشد. بدین وسیله کم کم محور فعالیت های زیست محیطی در ایران رشته بهداشت محیط شناخته می شود و نه رشته هایی همچون عمران، مهندسی شیمی و یا مهندسی محیط زیست. امروزه دانشگاههای غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی با تعداد بسیار زیاد دانشجو و هیئت علمی، بخش عظیمی از جامعه علمی کشور را تشکیل می دهد که کنار گذاشتن آنها از دایره اطلاع رسانی با بیش از 100000 عضو هیئت علمی تمام وقت، نیمه وقت و حق التدریس و نزدیک به 2000000 دانشجو در مقاطع مختلف کار عاقلانه ای نیست. این مطلب درباره واحدهای مختلف دانشگاههای جامع علمی کاربردی و پیام نور نیز مصداق دارد.
بله بنده هم معتقدم که باید اطلاع رسانی کاملتری باید صورت گرفته و همه طیف های بهداشت محیط، محیط زیست و ... جذب گردند.
behdashti1 نوشته شده: ایجاد وب سایت دائمی همایش: دنبال نمودن این همایش برای علاقه مندان غیر بهداشت محیطی بسیار سخت است. ایجاد وب سایت دائمی همایش هر چند که با مشکلات اجرایی خاصی برخوردار است لیکن منجر به متمرکز شدن اطلاعات همایش در یک منبع خواص خواهد شد.
این مورد هم یکی از بزرگترین دغدغه های بنده و انجمن علمی بهداشت محیط است و بارها هم مطرح شده است ولی دوستان سایت های موفق دارای تیم فنی و اجرایی کارآمدی می باشند که اداره کردن چنین تیمی با توجه به نیاز مالی متناسب فعلا از توان پرداخت مالی انجمن علمی بهداشت محیط خارج است.و فعالیت هایی هم به صورت جسته و گریخته انجام شده است ولی به هیچ وجه کافی نیست.لذا در این مورد نیز نیاز به همکاری جامعه بهداشت محیط با انجمن کاملا محسوس است همکاری که منجر به ایجاد سایت کاملی در شان این همایش و این انجمن باشد.
behdashti1 نوشته شده: استفاده از اطلاع رسانی با روشهای متنوع تر: تمام مردم از یک وسیله ارتباط جمعی ثابت استفاده نمی کنند. در برخی قشرهای خاص تلوزیون، در برخی دیگر رادیو و در برخی دیگر اینترنت اصلی ترین منبع اطلاع رسانی است. لذا استفاده از وسایل اطلاع رسانی متنوع می تواند مفید فایده باشد.
این مورد هم پیشنهاد خوبی است که البته بازهم بعد نیازمندی مالی آن نباید فراموش شود.
behdashti1 نوشته شده: ارائه اصل مقالات قابل دانلود تمام همایش های بهداشت محیط در وب سایت دائمی همایش: این مسئله می تواند منجر به در دست رس بودن همه مقالات ارائه شده در همایش ملی بهداشت محیط گردد. لذا امکان استفاده از نتایج این تحقیقات توسط سایر محققین و همچنین افزایش تعداد ارجاعات به مقالات مذکور گردد که این خود منجر به افزایش اعتبار این همایش خواهد شد. همچنین با متمرکز شدن این مقالات در یک محل و امکان جستجو در بین آنها، تقلب های علمی همچون ارسال دوگانه مقالات، کپی برداری و غیره... نیز تا حدودی قابل پیگیری خواهد شد و جامعه علمی پاکتری ایجاد می گردد. اعطای اجازه انتشار مقالات در وب سایت هایی همچون civilica و یا bahamayesh به منظور انتشار گسترده تر مقالات و درج ارجاعات بیشتر در سایر مقالات به مقالات انتشار داده شده در همایش بهداشت محیط نیز خود از دیگر پیشنهادات می باشد.
این مورد با پویا شدن وب سایت همایش قابل دسترس است و میتواند به عنوان بخشی از وب سایت همایش مورد استفاده عموم قرار بگیرد.بشتر با اختصاصی شدن ارائه مقالات تنها توسط سایت همایش موافقم تا در اختیار قرار گرفتن اجازه انتشار آن توسط وب سایت های ذکر شده که صد البته دلایلی دارم که شاید در پست های بعدی به آن اشاره کنم.
behdashti1 نوشته شده: تبادل دانش میان رشته ها: تحقیقات بهداشت محیطی ها علی رقم اخذ واژه مهندسی چندان مهندسی نیست. یکی از جنبه های مهندسی ارائه معادلات جهت طراحی سیستم مورد نظر در مقیاس واقعی است. جستجو در مقالات بهداشت محیطی ها نشان می دهد تعداد مقالاتی که در آنها به مدلینگ و یا بررسی کنتیکی پرداخته شده است نسبت به سایر مطالعات بسیار اندک است. درحالی که تحقیقات سایر رشته ها خصوصاً مهندسی شیمی همیشه حاوی مدلسازی های مختلف است. شرکت محققینی از رشته های دیگر همچون مهندسی شیمی می تواند بهداشت محیطی ها را با ابزار های مهندسی تر تحقیق آشنا سازد. البته امروزه تا حدودی استفاده از شبکه عصبی، الگریتم ژنتیک و یا مدلسازی های ریاضی در میان محققین جامعه بهداشت محیط رونق یافته لیکن هنوز فراگیر و جامع نشده است و هنوز هم برخی اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از واژه مدلسازی ریاضی وحشت داشته و یا کلاً با آن نا آشنا هستند.
خوب این موضوع نه تنها بهداشت محیط بلکه نیازمندی تمامی رشته های دانشگاهی است که متاسفانه در کشور ما وجود ندارد و هر تخصص خود را با دیواری از سایر رشته های دانشگاهی جدا نموده است و متاسفانه یک اندیشه درونگرایی در تخصص های مختلف وجود دارد.به نظر شخص بنده بهداشت محیط با قرار گرفتن در کنار رشته های ایمنی، بهداشت حرفه ای محیط زیست و ... کامل تر میشود و اصولا این وسط رشته برتری وجود ندارد هر رشته با توجه به قابلیت ها و نیاز کشور قابل توجه است.

Re: ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 21 می 2012 01:17
توسط naderloo
farshid نوشته شده:سلام
در زمینه اطلاع رسانی که به شدت ضعیف عمل شده که بعضی وقتها فکر می کنم عمدی باشه (امیدوارم اشتباه کرده باشم)
اما درباره ارتقای همایش
شاید دو یا سه همایش علمی در ایران باشه که از نظر اجرا و از نظر علمی سطح قابل قبولی داشته باشه. در همایش دوازدهم که فایلهای دانلود رو گذاشتند بیش از 300 مقاله وجود داشت والله همایشهای بین کهکشان ها هم اینقدر مقاله ندارند. هرکی هر چی نوشته بود چاپ شده بود.
داوری مقالات هم جای خود ! اشتباهات نگارشی و علمی که بدتر از همه!
و بعضی مطالب که گفتن نداره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سطح برگزاری هر همایشی نشان دهنده قدرت علمی اون جامعه است نمونه اش همایش مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران که بیشتر شبیه شوی لباس بود تصویر
قبلا هم توضیح دادم تا زمانی که پژوهش دغدغه جامعه علمی بهداشت محیط نباشه این مشکلات وجود داره.
امیدوارم این سطح امیدواری شما به بین المللی شدن کماکان ادامه داشته باشه
موفق باشید
سلام، همانطور که قبلا هم عرض کردم با شما در خصوص اطلاع رسانی و ضعف اون کاملا موافقم ولی شاید این مورد تایید انجمن علمی بهداشت محیط نباشد طبعا آنها اطلاع رسانی درون دانشگاهی(در حد مکاتبات و ارسال پوستر همایش به تمامی هیات علمی دانشکده های بهداشت) را کافی میدانند.ولی این رویکرد بین المللی شدن به عقیده من یعنی بالا بردن سطح همایش در حد همایشهای بین المللی که خود سبب بالابردن کیفیت علمی ، اجرایی همایش خواهد شد و پیشنهاد خوب و هدف گذاری مناسبی است.امیدوارم مورد توجه اعضاء هیات مدیره انجمن خصوصا جناب دکتر مصداقی نیا قرار بگیرد.

Re: لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 21 می 2012 06:47
توسط behdashti1
چرا به راه اندازی وب سایت متمرکز همایش های بهداشت محیط به چشم یک فرایند بسیار هزینه بر نگاه می کنید؟ می توان از روشهای بسیار ابتدایی همچون به کاربردن نرم افزار جوملا و مدول کنفرانس به راحتی وب سایتی زیبا و کارا برای همایش ایجاد نمود. مدیر این سایت می تواند همه ساله برای مسئولین برگزاری همایش یک سطح دست رسی به همراه یک نام کاربری ایجاد کند و پس از همایش نیز آن نام کاربری را از جوملا حذف نماید. همان طور که همه می دانند نرم افزار متن باز جوملا رایگان بوده و توسط برنامه نویسان سرتاسر دنیا و خصوصاً ایرانیان مداوماً تکمیل تر می گردد. امروزه نسخه فارسی آن نیز در اختیار همه قرار گرفته و بطور رایگان قابل دانلود است. یک هاست با فضای مناسب و دامین نیز با مبلغی جزئی قابل تهیه می باشد. اگر به وب سایت همایش های مختلف سری بزنید خواهید دید که بسیاری از آنها از نرم افزار جوملا استفاده نموده اند. لازم به ذکر است که سامانه های اختصاصی برگزاری همایش ها هم امروزه توسط شرکتهای مختلف خدمات نرم افزاری طراحی و عرضه شده است. این سامانه ها با مبلغی حدوداً معادل هفت میلیون تومان (هزینه مربوط به سال 90 است) و بدون هیچ محدودیتی می توانند بر روی هاست اجاره ای قرار گرفته و با کاربردی اسان و استاندار نخستین وب سایت متمرکز همایش های بهداشت محیط را سر و سامان دهد. لازم نیست همیشه سخت ترین و آرمانی ترین روش برای فراهم کردن یک هدف در نظر گرفته شود لیکن مهم این است که پله اول به هر شکل ساخته شود. این امر نیز بیش از پشتوانه مالی، همت عالی و تفکر کافی را می طلبد.

Re: لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 21 می 2012 11:21
توسط naderloo
behdashti1 نوشته شده:چرا به راه اندازی وب سایت متمرکز همایش های بهداشت محیط به چشم یک فرایند بسیار هزینه بر نگاه می کنید؟ می توان از روشهای بسیار ابتدایی همچون به کاربردن نرم افزار جوملا و مدول کنفرانس به راحتی وب سایتی زیبا و کارا برای همایش ایجاد نمود.
سلام، طراحی، راه اندازی و مدیریت یک پروتال مناسب چه با نرم افزارهای متن باز یا اختصاصی در هر دو حالت نیاز به یک تیم فنی دارد.چه بسیار سایت هایی را شما میتوانید بیابید که با بهترین پروتال هم محکوم به حذف شدند بحث در مورد سیستم های نرم افزاری نیست چرا که یک وبلاگ هم میتواند زمینه مناسبی برای فعالیت باشد.همانطور که میبینید وبلاگ های زیادی در نت موجود است ولی درصد بسیار پایینی دارای بازدید کننده و ... میباشند
این نشان دهنده مدیریت فنی و پیگیر وبلاگ مذکور است
لذا منظور من هم از تیم فنی افرادی هستند که اولا درک صحیح از فضای مجازی داشته باشند و ثانیا به رشته خود و موضوعات مرتبط آن عشق بورزند.تا بتوانند فضای مناسبی را بوجود بیاورند موضوع در خصوص یک تفکر جمعی مناسب است که چنین افرادی هم اغلب تمایل به فعالیت فردی دارند و در صورت جذب آنها توسط انجمن، باید حقوق مناسبی به آنها پرداخت شود.

Re: لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 21 می 2012 12:54
توسط behdashti1
از دید جامعه بهداشت محیط همایش ملی بهداشت محیط به نوبه خود به اندازه کافی جذاب است که منجر به ترغیب بازدید کنندگان برای بازدید مداوم آن گردد. لذا با شوق و اشتیاق کنونی که در جامعه بهداشت محیط دیده می شود مهجور ماندن این چنین سایتی بعید به نظر می رسد. البته فقط در جامعه بهداشت محیط و نه فراتر از آن. برای فراگیر شدن آن فکر می کنم نظر شما در رابطه با یک تیم فنی صحیح باشد.

Re: لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 21 می 2012 14:28
توسط naderloo
behdashti1 نوشته شده:از دید جامعه بهداشت محیط همایش ملی بهداشت محیط به نوبه خود به اندازه کافی جذاب است که منجر به ترغیب بازدید کنندگان برای بازدید مداوم آن گردد. لذا با شوق و اشتیاق کنونی که در جامعه بهداشت محیط دیده می شود مهجور ماندن این چنین سایتی بعید به نظر می رسد.
دوست گرامی سایت انجمن علمی بهداشت محیط ایران چندین سال است که طراحی شده و اخبار همایش های بهداشت محیط در آن قرار میگیرد ولی ...

به هر حال امیدوارم با کمک دوستان مشتاقی همانند جنابعالی بتوان این مهم را به انجام رساند.

Re: لزوم ارتقاء جایگاه همایش ملی بهداشت محیط

ارسال شده: 11 ژوئن 2016 23:07
توسط naderloo
سلام دوستان این هم همایش ملی بهداشت محیط ایران

[FONT=tahoma,geneva,sans-serif]نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط قرار است امسال برای اولین بار بصورت بین المللی در تاریخ اول تا سوم آبان ماه در تهران برگزار شود.[/FONT]

فراخوان نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط

برگزاری باشکوه اولین همایش بین المللی بهداشت محیط

ارسال شده: 05 دسامبر 2016 22:29
توسط naderloo
تقدیر از برگزاری باشکوه اولین همایش بین المللی بهداشت محیط در جلسه هیئت مدیره انجمن
به گزارش موژ و به نقل از سایت ا نجمن علمی بهداشت محیط ایران، در آخرین جلسه هیئت مدیره انجمن علمی بهداشت محیط ایران که روز شنبه 13 آذر در تهران برگزار شد از برگزاری باشکوه اولین همایش بین المللی بهداشت محیط تقدیر شد.
دکتر مصداقی نیا ، رییس انجمن علمی بهداشت محیط در این جلسه، تلاشهای همه جانبه دکتر جعفریان ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران در جهت برگزاری باشکوه این همایش را قابل ستایش دانست و از زحمات آقایان دکتر دهقانی و دکتر علیمحمدی، دبیران علمی و اجرایی همایش ،خانم ایزد پناه مسئول دبیرخانه همایش و کلیه عوامل علمی و اجرایی تقدیر نمود.
در این جلسه مقرر شد که همایشهای آینده بهداشت محیط نیز بصورت بین المللی برگزار گردد. در مورد محل برگزاری همایش سال آینده دو پیشنهاد رسیده مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد در جلسه آینده تصمیم گیری نهایی در مورد آن انجام شود.
همچنین در این جلسه در مورد آزمون ممیزان بهداشتی تصمیم گیری های لازم انجام و مقرر شد که تقویم سالیانه این آزمون تهیه و از طریق وب سایت انجمن اعلام گردد.

حاضران در جلسه: دکتر مصداقی نیا-دکتر ناصری- دکتر مختاری-دکتر حسینی-دکتر ززولی – خانم مهندس هاشم خانی